Publicaties

Arjan Scheer schrijft regelmatig voor verschillende media over architectuur en stedenbouw. De aandacht gebieden zijn (in willekeurige volgorde): sociale cohesie, religieuze architectuur, duurzaamheid en beleid of zelfregulatie van ruimtelijke processen. Artikelen verschijnen in dagbladen, online media en publicaties in eigen beheer.

RD 11 februari 2008 ‘Zumthors onaardse architectuur’. Over het aardsbisschoppelijk museum Kolumba in Keulen en de Bruder Klaus Kapelle (foto) in Mechernich Wachendorf van Peter Zumthor.

RD 4 april 2009 Een artikel over groene aanpassingen in bestaande wijken.

Archined 22 juni 2009 Artikel op de architectuur site van Nederland over de Creatieve Stad. De situatie rond het stimuleren van creatieve milieu’s in Rotterdam wordt vergeleken met de situatie in Londen. Het artikel is positief over het ondernemersschap van creatieven en is terughoudend tegenover overheidssteun. Steun zou alleen moeten in een zorgvuldig ruimtelijk beleid gericht op het gevoelig herkennen en vervolgens stimuleren van initiatieven die een meerwaarde en diepere betekenis betekenen voor de stadsbewoners.

archetypen Publicatie van een toelichting op het afstudeerproject ‘Liturgisch Centrum’ . Het boekje is ontworpen door Jeroen Barendse en Thomas Castro later; Lust.