Architect voor cultuur: ASAS Architecten

ASAS Architecten is betrokken bij verschillende projecten in de culturele sector.

Enkele voorbeelden:

Castelmola is een museum voor moderne kunst. Gesitueerd op een berghelling, biedt het een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Het ontwerp is gebaseerd op een ruimtelijke concept die uit twee hellende vlakken bestaat. Scheidingen tussen ruimten zijn niet door muren maar door hellingbanen, waardoor de ruimten in elkaar overvloeien. Door insnijdingen is er steeds verbinding met buiten, hierdoor onstaat een zigzag routing van binnen, naar buiten en van boven naar beneden. Dit prijswinnende ontwerp is in een workshop setting op locatie tot stand gekomen in een samenwerking van ASAS Architecten met Urban Future Organization.

Het Nationaal wetenschaps- en innovatiecentrum is een bestemming ook voor niet direct in wetenschap geïnteresseerde bezoekers. Het ontwerp benut de ligging van het museum op het eiland om een aantal aantrekkelijke ruimten te maken zoals tentoonstellingsruimten met uitzicht over de stad en het op het zuiden georiënteerde, beschutte terras met uitzicht over de rivier. Het gebouw rust op drie volumes die gemeenschappelijke ruimtes bevatten: een lobby met café en restaurant, een museumwinkel en educatieve ruimtes. Dit ontwerp is tot stand gekomen in een samenwerking tussen ASAS Architecten en Urban Future Organization.

Werkwijze ASAS Architecten: culturele sector

ASAS Architecten werkt op verschillende manieren aan projecten voor de culturele sector; musea, workshop ruimten, tentoonstellingsruimten etc. De projecten zijn niet alleen esthetisch uitdagend, ook de eisen voor brandpreventie, bezettingsgraden, verlichting en flexibiliteit en de noodzakelijke vergunningen zijn belangrijk. Door een prettige samenwerking met alle betrokken partijen realiseert ASAS Architecten een onderscheidend project.

U doorloopt de volgende stappen:

  1. Allereerst wordt er een gesprek gevoerd om erachter te komen wat precies de bedoeling is en waar uw wensen liggen.
  2. Daarna wordt er een ontwerp gemaakt.
  3. Er worden contracten gemaakt en de benodigde vergunningen worden verleend.
  4. Het ontwerp wordt verder gespecificeerd en in combinatie met een bestek aangeleverd voor de prijsvorming.
  5. Het uitvoeringscontract wordt opgemaakt.
  6. Uw project wordt uitgevoerd met als gewenst toezicht door ASAS Architecten.
  7. De woning wordt opgeleverd en eventuele aandachtspunten bespreekt ASAS Architecten met de aannemer.
  8. ASAS Architecten faciliteert u ook nadat uw project is uitgevoerd.

Contact opnemen met ASAS Architecten

Wilt u direct contact opnemen met ASAS Architecten? Bereik ons door te bellen naar 030 274 6878 of 06 290 70810. Per e-mail kunt u contact opnemen via info@arjanscheer.nl.