Villa Kerckebosch Zeist NL

Gebouw en Landschap, eervolle vermelding. Voor informatie: Vrije Kavels Kerckebosch Zeist
Het ontwerp van de villa gaat uit van respect voor het landschap. De vorm van de villa is gebaseerd op de positie van de bestaande bomen. In het patroon van de beplanting zijn een aantal kamers te ontdekken die in het ontwerp verder gedefinieerd zijn. Bijna alle bomen zijn in tact gelaten.
Het ontwerp bestaat uit drie ervarings lagen. De begane grond bestaat uit een omloop rond een patio. Vanuit elk punt in het huis is maximaal uitzicht op het landschap. De woonkamer biedt een panorama blik over de hei. De eerste verdieping is ontworpen als een ‘treewalk’. De tweede verdieping bestaat uit twee individuele kamers als individuele woningen. Een eigen unieke plek. De voorste kamer is vanaf de trap direct te bereiken. Deze ruimte is ook heel geschikt als gastenverblijf.
De tweede kamer op deze verdieping heeft een geheel eigen karakter. Om deze kamer te bereiken gaat de wandeling buitenom langs geurige boomtoppen. De ruimte is als slaapkamer te gebruiken maar is ook erg geschikt als studeerkamer. Het uitzicht over de hei is door de grote ramen fenomenaal.

Details: ontwerp Arjan Scheer jaar 2012 status Prijsvraag: eervolle vermelding

Category: