Tabakshof Woudenberg NL

De opdracht voor ASAS was het maken van een stedenbouwkundig plan om hiermee de Commissie Welstand en Monumenten te overtuigen van de kwaliteit van bebouwing voor deze locatie. Het plan vormde de ruimtelijke onderbouwing voor de bestemmingsplanwijziging van 2 naar 6 woningen.

Het plan voor Stationsweg West 43-45 in Woudenberg bestaat uit 6 senioren woningen. De locatie is compact en meet aan de straatkant 27 meter, aan de achterkant 36 meter en heeft een diepte van 49 meter.

Op dit moment staat er een geschakelde boerderij op het kavel. De locatie is gelegen in een gevarieerd gebied met lintbebouwing langs de Stationsweg en planmatige woonerf bebouwing rond het Blotenburgerhof.

Het voorstel van ASAS bestaat uit een intiem, groen hof langs het lint van de Stationsweg West. De kopgevel van het hof continueert het ritme van kopgevels langs het lint. Het hof vormt een ensemble met een rij arbeiderswoningen uit 1900 waardoor deze op dit moment wat verloren staande rijwoningen een nieuwe betekenis krijgen.
Het parkeren is op het erf opgelost. Twee markante bomen geven karakter aan dit intieme hof en verhullen eveneens de geparkeerde auto’s.

Details: ontwerp Arjan Scheer jaar 2009 status Gebouwd

Category: