Hostel@ Eurohotel Rotterdam NL

Het Eurohotel wordt uitgebreid met een hostel op de begane grond. Hiervoor wordt een bestaande garage getransformeerd. De bestaande garage heeft bijzondere ruimtelijke kwaliteiten; een grote vrije hoogte van bijna 5 meter en een obstakelvrije doorgang tussen een straat aan de voor- en achterzijde.
Het ontwerp van ASAS transformeert de garage met minimale ingrepen tot een luchtig en ruim hostel. De grote vrije hoogte en de vrije doorgang tussen de voor- en achtergevel geven het hostel een bijzonder, groots en ruimtelijk karakter. Het hostel is opgevat als voortzetting van de stad. Het hostel vormt een wijkje met een middenstraat en zijstraten die aan de voor- en achtergevel de Hoornbrekersstraat en de Baan met elkaar verbinden. De schildering van de skyline van Rotterdam geeft een verbinding met de toeristische attacties van de stad en biedt een duidelijk adres voor de entrees naar de slaapkamers.
De ontwikkeling heeft een tijdelijk karakter. Het ontwerp bestaat uit een slimme indeling met vrijstaande inbouwunits en inpandige technische ruimten waardoor minimale bouwkundige, en geen constructieve ingrepen noodzakelijk zijn.

Details: Bruto vloeroppervlak 1414 m2 Opdrachtgever Exploitatie Eurohotel Ontwerp team Arjan Scheer AADipl (architect) ABT, Delft (advies brandpreventie) Kiwa, Rotterdam (asbestinventarisatie) Jaar november 2016-mei 2017 Status Omgevingsvergunning toegekend

Category: