Sportschool Woman´s World West Rotterdam NL

Ontwerp voor een sportschool in een bestaand winkelpand. Het ontwerp maakt een nieuwe invulling voor twee 19e eeuwse winkelpanden, een later aanbebouwde toonzaal en een opslagruimte uit de jaren 90. Het programma voor de sportschool bestaat uit een Health Store, een Lounge, Kleedruimte, Sauna en drie sportzalen.

In het ontwerp is een duidelijke scheiding gemaakt tussen het publieke gedeelte met een orientatie naar de straat en het private gedeelte. Door de ontvangstbalie op een slimme manier als verbinding tussen de twe winkelbeuken te plaatsen hoeft er maar één medewerker aanwezig te zijn om zowel de Health Store, de Lounge en de Sportruimte te bedienen.

Door het toepassen van grote meubels wordt er een eenheid gemaakt van de anders verbrokkelde ruimte. Dit zijn onder andere de lange bank in de lounge en de magenta wand in die als afscheiding dient tussen de sportzalen.

Details: Opdrachtgever Lynda Bachi; CEO Woman's World Rotterdam Ontwerp team Arjan Scheer i.s.m. zo-architecten Joep Klabbers Jaar 2010 Status Gebouwd

Category: