In de pers

Werk van Arjan Scheer is gepubliceerd in de volgende boeken en tijdschriften:

10x10_2 In dit boek over het werk van 100 geselecteerde architecten staat een artikel over Urban Future Organization en het Castelmola Museum voor Moderne Kunst, een project gemaakt in samenwerking met Urban Future Organization en Arjan Scheer.

Archis Artikel over Urban Future Organization door Wouter Thijssen gebaseerd op interviews van verschillende leden van Urban Future Orgainzation, waaronder Arjan Scheer.

europan 7, Nieuw leven in de suburb Publicatie met resultaten van de Europan 7 prijsvraag met Arjan Scheer’s inzending voor de Bakema buurt in Geuzenveld, Amsterdam bij de geselecteerde projecten en een artikel van Harm Tilman (hoofdredacteur van De Architect) waarin de inzending wordt besproken.

Product Design Diversity In dit boek staat een artikel over het werk van Arjan Scheer gerubriceerd onder de kop ‘stedelijke utopisten’ Dit boek over alumni van de afdeling Product Design van ArtEZ in Arnhem toont o.a. werk van Marcel Wanders van Moooi en jaargenoot Fredie Stevens, schoenontwerper voor Victor & Rolf.

Wonen op niveau Publicatie over de resultaten van de prijsvraag ‘Wonen op Niveau’ voor de wijk Roombeek in Enschede. De inzending van Arjan Scheer (die een eervolle vermelding kreeg) is hier gepubliceerd. Het boek vormde een inspiratieboek voor zelfbouwers in de wijk Roombeek. Het eerste gevelontwerp van Arjan Scheer met de gelaagde baksteen is in de huidige wijk Roombeek terug te vinden.

Cultuurhistorie in de stedelijke vernieuwing De aanpak van Reclame in Winkelstraten is opgenomen als voorbeeld voor het vernieuwen van de uitstraling en aantrekkingskracht van bestaande winkelstraten in de publicatie: ‘Cultuurhistorie in de stedelijke vernieuwing in de veertig aandachtswijken’ een publicatie van de Rijksadviseur Cultureel Erfgoed.

De Architect Verschillende keren is het werk van Arjan Scheer gepubliceerd op de website van tijdschrift ‘De Architect’. Onder andere het prijswinnende ontwerp voor het Boosterstation in Hoogvliet is hier gepubliceerd evenals het project voor buurthuis De Brug aan de Aelbrechtskolk in Rotterdam.

Mark no. 53 In de rubriek ‘Notice board’ is het prijswinnende ontwerp voor Shenzhen Bay Super City geplubiceerd, een ontwerp dat Arjan Scheer maakte samen met Urban Future Organization.