Architect voor school: ASAS Architecten uit Rotterdam

ASAS Architecten ontwerpt jeugdcentra, basisscholen en onderwijsinstellingen waar iedereen zich prettig voelt, passend binnen het budget en de locatie met een onderscheidende uitstraling.

Bij het ontwerpen van een onderwijsinstelling is het belangrijk dat iedereen zich prettig voelt. Daarnaast dient er op zaken als de akoestiek, flexibiliteit, duurzaamheid en veiligheid te worden gelet. Zo ontstaat er een omgeving waar ieder zich op het gemak voelt en de boodschap van een docent of leerkracht op een doeltreffende manier wordt overgebracht.

Voorbeeld:

Multifunctionele accommodatie in Utrecht

Deze multifunctionele accommodatie bestaat uit twee basisscholen met een oppervlakte van ruim 3.000 m2. Ook bevinden er zich in dit gebouw twee lokalen voor een voor- en vroegschoolse educatie (VVE), een ouderlokaal en twee speellokalen.

Jeugdcentrum Denemarken

Dit jeugdcentrum is een studie naar flexibiliteit in de leeromgeving. Denk aan functies zoals samenkomen, koken, een sanitaire ruimte en berging in verschillende opstellingen. Het systeem is ontworpen op een manier waarop deze vier ruimtes op uiteenlopende manieren aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Uitgaande van één in serie te produceren prototype kan zo voor verschillende plekken een locatie specifieke ruimtelijke oplossing gecreëerd worden, die eventueel, ook tijdelijk kan zijn.

Werkwijze ASAS Architecten: scholen

U doorloopt de volgende stappen:

  1. Bij ASAS Architecten vinden we het belangrijk dat er eerst een kop koffie gedronken wordt. Zo kunnen we kennismaken en kunt u uw behoeftes delen.
  2. Op basis van deze ontmoeting kunnen we aan de slag met een eerste voorstel en dit vervolgens stap voor stap uitwerken tot een definitief ontwerp. Dit wordt aangeleverd met de technische specificaties en een bestek.
  3. Ook wordt er gefaciliteerd bij het aanvragen van vergunningen en het samenstellen van contracten.
  4. Aan het eind van dit traject wordt uw project opgeleverd en gerealiseerd.
  5. Vanaf het eerste ontwerp tot wanneer uw project is opgeleverd blijft ASAS Architecten betrokken en ook daarna blijven wij bereikbaar.

Contact opnemen met ASAS Architecten

Wilt u direct contact opnemen met ASAS Architecten? Bereik ons door te bellen naar 010 425 4483 of 06 290 70810. Per e-mail kunt u contact opnemen via info@arjanscheer.nl.