forecast architecture

Adres/address
info@arjanscheer.nl
06 - 290 70810
010-425 4483
Groothandelsgebouw
Stationsplein 45
unit D1.146
3013 AK Rotterdam NL

Copyright 2014
Built with Indexhibit

http://arjanscheer.nl/files/gimgs/th-114_Kaunas-v1-copy08.jpg
http://arjanscheer.nl/files/gimgs/th-114_Venn Diagram.jpg
http://arjanscheer.nl/files/gimgs/th-114_volumetric-concept-study.jpg
http://arjanscheer.nl/files/gimgs/th-114_sustainability-section.jpg
http://arjanscheer.nl/files/gimgs/th-114_west-Elevation.jpg
http://arjanscheer.nl/files/gimgs/th-114_Elevation-North.jpg
http://arjanscheer.nl/files/gimgs/th-114_Site-Plan.jpg
http://arjanscheer.nl/files/gimgs/th-114_site trajectories.jpg
http://arjanscheer.nl/files/gimgs/th-114_events-amphitheatre-screening.jpg
http://arjanscheer.nl/files/gimgs/th-114_event spaces.jpg

Nationaal Wetenschap- en Innovatie Centrum
In harmonie met het landschap, verbonden met de stad, het gebouw als tentoonstelling

Ons voorstel voor het Nationaal Wetenschap- en Innovatie Centrum is vormt een bestemming op zich. Behalve uitstekende tentoonstellingsruimten, biedt het gebouw een op het zuiden georiënteerde beschutte terras met uitzicht op de rivier op een levendig kruispunt van routes naar en van het eiland. Het gebouw in het park functioneert als een oase van rust en tegelijk kennis waardoor bezoekers haast ongemerkt kennis opdoen van de wondere wereld van wetenschap.
Het gebouw rust op drie gemeenschappelijke ruimten die vanaf de begane grond toegankelijk zijn; een lobby met café en restaurant, een museumwinkel en educatieve ruimten.
Daarboven bevinden zich de tentoonstellingsruimten. Elke ruimte biedt een prachtig uitzicht op het omliggende landschap.
Het gebouw zelf is een belangrijk onderdeel van de tentoonstelling, de klimaatbeheersing en installaties tonen de laatste stand van de techniek. Het gebouw geeft meer terug aan de omgeving dan dat het verbruikt, hierin wordt gebruik gemaakt van het landschap rondom het gebouw, zoals bijvoorbeeld vijvers voor een grijswater circuit. Deze installaties maken tegelijkertijd onderdeel uit van de tentoonstellings collectie van het museum en de landschappelijke van het park.

ontwerp team
Arjan Scheer, ASAS Architectuur Stedenbouw, in samenwerking met Urban Future Organization; Jonas Lundberg, Eduardo De Oliveira Barata, Claudio Lucchesi, Anna Liuzzo, Daniel Fagerberg.

constructeur: Timber Design LT; Paulius Milcius (www.timberdesign.portfoliobox.me)

adviseur installaties: Atelier Ten; Meredith Davey (www.atelierten.com)

jaar
2016

status
Prijsvraag inzending

National Science and Innovation Centre – Science Island
In harmony with the landscape, related to the city, the building as exhibit

Our proposal for the National Science and Innovation Centre is designed to make the building a destination of its own. Apart from excellent exhibition spaces, the building provides a south oriented sheltered terrace overlooking the river and an activated crossroads that will become a lively hub as a satellite for the city attracting a wide range of people into the wonderful world of science.
The building on top of the crossroads has three main areas of support that act as lobbies dedicated for a cafe and restaurant, a retail space and support spaces. Each gallery on the upper floor provides a magnificent view integrating the experience of the surrounding landscape into the Science and Innovation Centre.
The building is a showcase for climate science, a technological showcase with the building as exhibit. The building services uses the landscape around the building and are part of the exhibits in the park.

design team
Arjan Scheer, ASAS Architectuur Stedenbouw, in samenwerking met Urban Future Organization; Jonas Lundberg, Eduardo De Oliveira Barata, Claudio Lucchesi, Anna Liuzzo, Daniel Fagerberg.

structural engineering: Timber Design LT; Paulius Milcius (www.timberdesign.portfoliobox.me)

environmental design consultant: Atelier Ten; Meredith Davey (www.atelierten.com)

year
2016

status
Competition entry