making future architectures

Adres/address
info@arjanscheer.nl
Utrecht:
06 - 290 70810
030-274 68 78
Wittevrouwensingel 99
3514 AM Utrecht NL

Rotterdam:
06 - 290 70810
010-425 4483
Groothandelsgebouw
Stationsplein 45
unit D1.146
3013 AK Rotterdam NL

Copyright 2014
Built with Indexhibit

http://arjanscheer.nl/files/gimgs/th-19_PLAN_v2.jpg
http://arjanscheer.nl/files/gimgs/th-19_centrale as_v2.jpg
http://arjanscheer.nl/files/gimgs/th-19_01_v11.jpg

Ontmoeten
Arjan Scheer is sinds 1993 ontwerper van ontmoetingsruimten, liturgische centra, kerk interieurs, kerken en stilte centra.

De interesse is ontstaan als ervaringsdeskundige als lid van een kerkelijke gemeente en als ontwerper. Tijdens zijn studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten is deze interesse uitgemond in het ontwerp van een liturgisch centrum als afstudeeropdracht.

Arjan Scheer is niet alleen een bekwaam product ontwerper bij het ontwerpen van liturgische objecten, hij is door zijn studie architectuur ook in staat een kerkgebouw bouwkundig uit te werken, te bouwen of verbouwen.

Begeleiding van de kerkelijke gemeente bij de ontwerpopgave staat centraal. Het ontwerpen van een kerk of een liturgisch centrum is een dienende taak. Het resultaat moet ten volle voldoen aan de karakteristieken van de gemeenschap die in het kerkgebouw samenkomt. Door voortdurende studie en verdieping in het ontwerpen van religieuze objecten en gebouwen heeft Arjan Scheer een breed referentie kader aangaande verschillende belevingen van liturgie of liturgische ruimten. Hierdoor kan Arjan Scheer gericht advies geven.

De missie van Arjan Scheer is ruimten en objecten te ontwerpen die mensen bij elkaar brengen.

Naast het ontwerp voor een liturgisch centrum heeft Arjan Scheer een serie kerken verbouwd, zoals bijvoorbeeld de Sionskerk in Zeist. Voor de Nieuwe Kerk in Zeist heeft Arjan Scheer de tekeningen voor de gebruiksvergunning verzorgd.

Naast het bouwen of verbouwen aan de kerk kan Architectenbureau Arjan Scheer ook de verbouwing van bijvoorbeeld een pastorie of kosterswoning verzorgen. Zo heeft Architectenbureau Arjan Scheer bijvoorbeeld gewerkt aan de verbouwing van de monumentale kosterswoning van de Oude Kerk in Zeist tot Kerkelijk Bureau en is Arjan Scheer betrokken geweest bij de verbouw van een pastorie.

Architectenbureau Arjan Scheer biedt een Bouwcommissie, College van Kerkrentmeesters of Commissie van Beheer een aanspreekpunt met een brede expertise.

De diensten die Architectenbureau Arjan Scheer aanbiedt:

-advies en begeleiding bij het in kaart brengen van de opgave bij het aanpassen of nieuw bouwen van het kerkgebouw en/of liturgisch centrum

-ontwerp en bouw begeleiding van nieuwbouw of verbouw van het kerkgebouw

-ontwerp en (begeleiden bij de) uitvoering van het Liturgisch Centrum

-ontwerp en (begeleiden bij de) uitvoering van het Avondmaalstel, Doopvont, Avondmaalstafel, Lezenaar, Preekstoel en Meubilair

-ontwerp en bouw begeleiding van nieuwbouw of verbouw van vergaderzalen

-aanvragen van bouwvergunningen

-tekenwerk bij aanvragen voor bouwvergunningen

-verzorgen van de aanvraag voor gebruiksvergunningen

-bouwvergunningen, ontwerp- en tekenwerk voor ver- of nieuwbouw van pastorie en kosterswoning